Ewa Trusewicz

Dietetyk z wykształcenia i powołania (studia magisterskie – Dietetyka kliniczna na Uniwersytecie Medycznym w Białymstoku ; Zdrowie Publiczne – Uniwersytet Szczeciński ; Poradnictwo Żywieniowe i Dietetyczne – SGGW ; Coaching dietetyczny – UO. Uniwersytetu Warszawskiego).

Doświadczenie (dietoterapia chorób oraz działalność edukacyjna na oddziałach szpitalnych) zdobywała między innymi W Szpitalu Klinicznym Dzieciątka Jezus w Warszawie (Klinika Immunologii, Transplantologii i Chorób Wewnętrznych), W Uniwersyteckim Szpitalu Klinicznym w Białymstoku (II Klinika Chirurgii Ogólnej i Gastroenterologicznej ; II Klinika Nefrologii z Oddziałem Leczenia Nadciśnienia Tętniczego i Pododdziałem Dializoterapii; Klinika Reumatologii i Chorób Wewnętrznych), W Uniwersyteckim Dziecięcym Szpitalu Kliniczynym w Białymstoku, w Szpitalu Wojskowego Instytutu Medycznego w Warszawie (Klinika Pediatrii,  Nefrologii i Alergologii Dziecięcej), w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Stargardzie, w Wojskowej Specjalistycznej Przychodni Lekarskiej w Stargardzie. 

Autorka wielu publikacji w czasopismach specjalistycznych oraz popularnych (m.in. Food Forum, Vita, Rzeczpospolita, Avon kontra rak piersi, Polskie towarzyszenie Chorych na Hashimoto, Holmes Place).

Nasze diety zostały opracowane przy współpracy z dietetykiem klinicznym. Naszym głównym założeniem było i jest dostarczanie jak najlepiej zbilansowanych posiłków, ale jesteśmy mistrzami kuchni dlatego staraliśmy się połączyć aspekty zdrowotne ze smakowymi oraz potrzebami organizmu w zakresie dostarczania wszystkich niezbędnych mikroelementów. Po prostu mamy zdrowe podejście do diety. Oprócz dostarczania określonej kaloryczności najważniejszą kwestią dla nas było to, aby dieta nie była walką i wyrzeczeniem, ale zdrową i długotrwałą zmianą stylu życia i odżywiania. Dlatego jedzenie musi smakować, a dieta powinna być przyjemnością. Opinie naszych Klientów są tego potwierdzeniem. Przygotowaliśmy diety w 3 podstawowych kategoriach, uważamy, że sztuka nie polega na tworzeniu i multiplikowaniu tej samej diety i odmienianiu słowa fit przez przypadki. Sztuka polega na odpowiednim zbilansowaniu proporcji białek, węglowodanów i tłuszczy tak, by zaspokajały w 100% potrzeby żywieniowe organizmu. Niezależnie jednak jaką dietę wybierasz, zawsze liczy się dla nas smak. To podstawa naszej działalności. Po prostu Jedz na zdrowie, a my trafiamy w smak!
Wiemy jednak, że istnieją problemy żywieniowe, które wykraczają poza kwestie tradycyjnego menu czy wykluczenia określonych produktów z diety. Dlatego zawsze w takim przypadku zalecamy kontakt z dietetykiem, który wskaże najlepsze rozwiązanie.

ewa@dietaifitness.pl
tel: + 48 504 901 933