Dieta 24 luty - 1 marca

24 luty - 1 marcaPoniedziałekWtorekŚrodaCzwartekPiątekSobotaNiedziela
ŚniadanieNaleśniki orkiszowe z serkiem waniliowym z orzechami, rodzynkami i grillowaną brzoskwinią.Omlet z grillowanymi warzywami, nasze pieczywo pełnoziarniste.Twarożek wiejski z wiosennymi warzywami i chrupkim pieczywem. Domowe racuszki z kokosem i jagodami, owoce mieszane.Nasz chlebek z suszonymi pomidorami, pasta z grillowanej papryki i hummus ziołowy.Mix granoli z jogurtem i musem wiśniowym.Bliny z mąki gryczanej z ziołowym serkiem kremowym i wędzonym łososiem skropionym cytryną.
II ŚniadanieSałatka z pieczonym burakiem, mozzarellą, pomidorkami i mieszanymi kiełkamiPanna cotta z wiśniamiKoktajl a ‘la Pina coladaSałatka tropikalnaCiasteczka owsiane z sosem z czerwonych owoców.Sałatka z ryżem, selerem naciowym, mandarynkami i granatem.Mus brzoskwiniowy z orzechami i jogurtem greckim.
ObiadSandacz z warzywami i sosem paprykowym, purre ziemniaczane, surówka z marchewki, selera i ananasa.Dorsz zapiekany z warzywami z beszamelem,mix sałat.Tofu z warzywami w sosie sojowym, ryż ciemny, sałatka a ‘la kim-chi Placki ziemniaczane z ragout warzywnymFilet łososia marynowany w cytrusach na żółtym ryżu z pieczonymi pomidorkami i cytrynowym tymiankiem.Kotleciki serowo grzybowe z kluseczkami domowymi i buraczkamiŁosoś w sosie sojowo-balsamicznym z ryżem z zielonym groszkiem i surówka z kiełek fasoli z chilli i sezamem
PodwieczorekOrzechowe ciasteczka pełnoziarniste z sosem waniliowym.Zupa z białej rzodkwi Mieszane sałaty z wędzonymi rybami, gotowanym jajkiem, pomidorkami, ogórkiem i sosem czosnkowym.Tajska zupa z fasolą, mleczkiem kokosowym i zielonym curry.Nasze domowe ciasto z owocami.Mleczny koktajl jabłkowo truskawkowyZupa wiśniowa z domowym makaronem.
KolacjaQuiche serowy, mix sałat z domowym dressingiem.Ciepły pudding ryzowy z salsą ananasową i cynamonemWegetariańska fasolka po bretońsku z naszym pieczywemKotleciki z soczewicy z salsa meksykańską i pieczonymi warzywamiMakaron zapiekany z pomidorami, cukinią i oliwkami sypnięty mozzarellą.Kulebiak z ciasta francuskiego nadziewany porem i zielonym groszkiem z sosem musztardowym.Sałatka kus kus z warzywami, suszonymi owocami i świeżymi ziołami.