Dieta 30 września - 6 października

30 września - 6 październikaPoniedziałekWtorekŚrodaCzwartekPiątekSobotaNiedziela
ŚniadanieMusli tropikalne z ananasem, jogurtem naturalnym i nasionami słonecznika podane z plasterkami kiwi i pomarańczyKolorowa sałatka z papryki, pomidora, ogórka i kukurydzy. Szpinakowy chlebek drożdżowyHummus z fasoli z ziołami na pieczywie żytnim z dynią i słonecznikiem podany z rzodkiewką i ogórkiemPasta z wędzonej makreli z jajkiem i szczypiorkiem podana z ogórkiem małosolnym i pieczywem żytnim.Mus z bryndzy podany na pieczywie pełnoziarnistym z sałatką z roszponki, buraka, jajka oraz dresingiem musztardowymNaleśniki z twarożkiem i musem jabłkowym. Cząstki mandarynki.Wędzone mieszane ryby z pastą brokułową . Sałatka z pomidorków cherry,oliwki czarne , kapary , bazylia. Wafle ryżowe
II Śniadanie Serowa pasta z bakłażana z oliwkami zielonymi. Pieczywo chrupkie, słupki marchewki i kalarepySałatka z winogronami , serem kozim i selerem naciowym z dresingiem balsamicznymAmarantus z nasionami chia, cynamonem i mango.Smoothie bananowo- malinowo miętoweJabłko z żurawiną zapiekane w posypce migdałowo-orzechowejRazowe penne z karczochami, oliwkami suszonymi pomidorami z pesto bazyliowymCiastka marchewkowe. Winogrona.
ObiadFilet z dorsza w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą gryczaną z ziołami i brokułamiKotlety z tuńczyka i szpinaku w kremowym sosie curry z makaronem i warzywamiZapiekanka ziemniaczana w sosie pomidorowym, surówka z pora z jabłkiemRisotto z zielonym groszkiem oprószone płatkami parmezanu z plastrami pieczonego tofu z sałatką ze świeżego szpinaku, ogórka i pomidoraLasagne szpinakowa z miruną. Sos pomidorowyPulpety z soczewicy w sosie grzybowym z kaszą bulgur, surówka warzywnaPilaw z soczewicą i warzywami z mixem sałat, wiśniowym winegrette oraz pieczonymi ziemniakami
PodwieczorekPudding z tapioki i jagód oraz mangoZupa krem z dyni z tahini oraz szlachetnymi pestkamiPlastry banana w czekoladowym sosieBudyń jaglany waniliowy z sosem owocowymKrem z burakaBrzoskwinie zapiekane z musem wiśniowym pod naszą kruszonkąFaszerowane pieczarki na pieczonych warzywach z sosem serowym
KolacjaMiks rukoli i szpinaku ze świeżymi warzywami, czerwoną cebulą, pomidorkami cherry i tofu, sezamowy vinegrettePizza z mąki razowej z sosem pomidorowo-bazyliowym,papryką, cebulą oraz wiórkami mozzarelliŁosos pieczony w ziołowej marynacie ze świeżymi warzywami w sosie sojowym podany z pieczonym batatemZapiekanka warzywna z sosem pomidorowym.Placuszki dyniowe z sosem z kurek z kwaszoną kapustą z koperkiemWarzywna enchilada podana z słodkim chiliRyż zapiekany z warzywami z sosem pepperonata, mix sałat