Dieta 9 - 15 marca

9 - 15 marcaPoniedziałekWtorekŚrodaCzwartekPiątekSobotaNiedziela
ŚniadanieOmlet owsiany, krem kokosowy i ananas z granatemPasztet warzywny na mieszanych sałatach z musem chrzanowym i suszona żurawinąCzekoladowo orzechowe muffinki z jogurtem naturalnym i puree wiśniowymJaja na twardo z pastą pieczarkowa ze szczypiorkiem i mini sałatką z naszym pieczywemPankejki pełnoziarniste z jogurtem migdałowym i sałatką owocowąPlacuszki warzywne z mixem sałat i sosem sojowym z chilli i miodemGrzanki francuskie a la bounty z kokosem i mleczną czekoladą
II ŚniadanieMix sałat z chrupiącymi warzywami, serkiem mlecznym i owocami podany z lekkim dressingiem domowym.Tapioka z jagodami i prażoną granolą.Tosty z tuńczykiem, papryką i sosem majonezowym.Ciasto daktylowo karmelowe z sosem waniliowym i puree z aronii.Wytrawne muffinki z pieczarkami, suszonymi pomidorami i cebulka na sałatach z naszego ogrodu.Ciasto jogurtowe z owocami.Sałatka z ryżem i warzywami.
ObiadGołąbki drobiowe bez zawijania zapiekane w sosie pomidorowym z ziemniakami z koperkiemKotleciki z cieciorki po prowansalsku z wiśniami, ziemniaki zapiekane z ziołami,mix sałatPulpeciki z soczewicy ze sliwką i morelą,kopytka kapusta zasmażanaMakaron z łososiem z brokułami w kremowym sosie z cytryną i kaparami.Kotleciki rybne w sosie słodko kwaśnym z warzywami , ryżem i surówką z kapusty..Pulpety warzywne w sosie z żurawiny z puree ziemniaczanym i kukurydzą z masełkiem.Smażone tofu Teriyaki z warzywami i makaronem ryżowym
PodwieczorekSałatka owocowaOwocowy koktajl z jogurtem.Mix ogrodowych warzyw pod kołderką beszamelu z sosem chilli.Sernik na zimno z truskawkami i galaretką.Mix sałat z suszonymi pomidorami, mozzarellą, kiełkami i pestkami dyni.Chia pudding z kokosem i mango z nutką granata i mięty.Vichyssoise czyli zupa porowo ziemniaczana z naszymi grzankami.
KolacjaWędzony łosoś z kremowym serkiem z ziołami z mini tortillą i sałatką z marynowanego, ogórka, awokado i rzodkwi.Muffinki wytrawne a’la pizza z mozzarellą i pieczarkami podane z salsą z papryki i pomidorów.Sałata cezara z parmezanem,kaparami i naszymi grzankami polana sosem z majonezowym.Zupa curry z tofu i warzywami na mleku kokosowym z mango i świeżą kolendrą.Krokieciki z soczewicy i warzyw korzeniowych z dipem musztardowym i mixem sałat.Tarta z grillowanymi warzywami, mini sałatka z pomidorkami, cebulką czerwoną i marynowaną śliwką.Sałatka z wędzonymi rybami, marynowanym ogórkiem, sałatą lodową i chrupkim pieczywem.