Dieta 21 - 27 październik

21 - 27 październikPoniedziałekWtorekŚrodaCzwartekPiątekSobotaNiedziela
ŚniadanieOmlet z szynką , zielonym groszkiem i pieczoną papryką z naszą foccacią pełnoziarnistą.Ciasteczka owsiano kokosowe z mango i granatem oraz jogurtem naturalnym.Plasterki pieczonego schabu z musem chrzanowym i suszoną żurawiną z naszym pieczywem owsianym.Budyń owsiany z wiśnią i cynamonem.Pasztet szpinakowy z łososiem podany z zielonym ogórkiem , rzodkiewką , chrupkim pieczywem razowym oraz sosem cytrynowo koperkowym.Fritatta z gruszkami , jabłkiem i cynamonem podana z kwaśną śmietaną.Nasze pieczywo żytnie z mozzarellą , malinowymi pomidorami , bazyliowym pesto i mieszanymi kiełkami
II ŚniadanieChia pudding z kokosem i mango.Sałatka z grillowanym kurczakiem , brokułami , ogórkiem , i rzodkiewką na zielonych sałatach z sosem wiśniowym.Smoothie truskawkowo jabłkowe.Sałatka ze świeżego szpinaku , z serem brie, pomarańczą i gruszką z orzechami i sosem jogurtowo czosnkowym.Gryczane naleśniki z serkiem waniliowym i musem z czerwonych owoców.Smoothie warzywne.Razowy makaron z oliwkami, karczochami , suszonymi pomidorami i pesto bazyliowym.
ObiadKlopsiki z indyka z kaszą pęczak z ziołami i grillowaną cukinią.Fiszkejki na sałatach z ogórkiem i selerem naciowym podane z dwoma domowymi sosami.Chilli con carne z gryczanym makaronem i sałatką z kapusty pekińskiej z pieczoną papryką.Bitki wieprzowe z boczkiem , kaszą gryczaną i sałatką z selera i jabłka.Filet z dorsza z pomidorkami i pieczonym czosnkiem , puree brokułowe , brązowy ryż i surówka z białej kapusty i marchewki.Gulasz wołowy z bakłażanem i cukinią w pomidorach , kasza bulgur i mix sałat z naszym sosem musztardowym. Kremowy pilaw z pęczaku z królikiem i szparagami , buraczki z pieca.
PodwieczorekCieciorka w pomidorach ze śliwkami , żurawiną i świeżą natką.Tapioka kokosowa z jagodowym puree.Krem pomidorowo-paprykowy ze szlachetnymi pestkami.Jabłko z wiśniami zapiekane w posypce migdałowo-orzechowej.Rukola z pieczonym burakiem , serem pleśniowym , słonecznikiem oraz dressingiem balsamicznymVishyssoise czyli aksamitny krem porowo ziemniaczany z naszymi grzankami pełnoziarnistymi.Sałatka grecka z fetą oliwkami i domowym dressingiem ziołowym.
KolacjaIndyk z warzywami i soczewicą w sosie prowansalskim.Sałatka a’la gyros z grillowanym kurczakiem z zielonym ogórkiem, pomidorem i sosem czosnkowym.Kotleciki z tuńczyka z pieczonymi warzywami i salsą pomidorowo paprykową.Muffinki wytrawne z kozim serem i żurawiną na mieszanych sałatach z naszego ogrodu i pomidorkami cherry.Krokieciki z soczewicą i warzywami korzeniowymi z dipem curry i mieszanymi sałatami.Roladki z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami z kremowym sosem i ciemnym ryżem.Wędzony łosoś z kremowym serkiem ziołowym, zielonym ogórkiem i ciemnym pieczywem chrupkim