Dieta 9 - 15 marca

9 - 15 marcaPoniedziałekWtorekŚrodaCzwartekPiątekSobotaNiedziela
ŚniadaniePlasterki polędwicy podany z chrzanowym serkiem i razowym pieczywemOmlet warzywny z mixem sałat, oraz chrupkim pieczywemNaleśniki z twarożkiem i gorzką czekoladą, oraz jogurtemFoccacia z suszonym pomidorem podana z hummusem i paseczkami warzywSzakszuka z foccaciaOwsianka z powidłami śliwkowymi i twarogiemPasta jajeczna ze szczypiorkiem z pieczywem razowym z pestkami słonecznika oraz cząstkami ogórka
II ŚniadanieSałatka z pomidorków, sera i pestek dyni podana z sosem vinegretteSerek wiejski z rzodkiewkąSałatka z pieczonym kalafiorem, oliwkami, kaparami, karczochami i pestkami dyni z dresingiem musztardowymCaprese z pesto bazyliowymSałatka nicejska z tuńczykiem oraz dresingiem vinegretteSałatka z pomarańczą, kiwi i serem fetaSałatka ze szpinakiem, serkiem mlecznym, papryką, rzodkiewką, pomidorkami koktajlowymi z mieszanymi kiełkami
ObiadRoladki z kurczaka ze szpinakiem podane z kaszą gryczaną i surówką z kapusty pekińskiejBurgery z indyka podane z ryżem brązowym oraz surówką z białej kapustyPieczony schab z sosem kurkowym podany z buraczkami i kaszą gryczanąSpaghetti z sosem bolognese Dorsz zapiekany na plastrach cukinii z fasolką szparagową w pomidorachGulasz wołowy z pieczonymi ziemniakami i cząstkami ogórka kiszonegoKotleciki drobiowe w sosie musztardowym z makaronem gryczanym oraz sałatką z rukoli, pomarańczy i sera feta
PodwieczorekKoktajl bananowo truskawkowySałatka z cytrusówCiasteczka orkiszowe z musem malinowymSałatka cezarKrem z białej fasoli z owocamiMuffinki jagodoweKoktajl z owoców leśnych
KolacjaMakaron razowy w sosem śmietanowym z łososiem, fasolką i groszkiemKrem szpinakowy z serem fetaSałatka z komosą ryżową, czerwoną fasolą, pomidorem, brokułamiKrem pomidorowyPad-thaiPilaw z soczewicą i kurczakiemFasolka po bretońsku